Kommer iPhone 12 inkludera Huawei P20 Pros bästa funktion?

[ad_1]

Om du inte är nöjd med de två kamerorna som sitter på baksidan av din iPhone X idag har vi goda nyheter till dig: nästa års mobil från Apple kanske kommer ha en tredje kamera på baksidan.

Enligt en rapport från den taiwanesiska tidningen Economic Daily News kommer iPhone 12 (eller XII, eller vad för typ av namn Apple kommer att ge alla mobiler som efterföljer iPhone X) ha en tredje lins för att förbättra kamerans prestanda.

Det finns inte många bevis för att stödja denna teori – nyheterna verkar vara baserade på en analys från leverantörerna, men vi har inte hört ryktet från några andra analytiker ännu.

Rapporten påstår att den nya iPhone under 2019 kommer ha sex grundläggande linser med optisk bildstabilisering och 5x-zoom, vilken antagligen också kommer vara optisk för bästa bildkvalitet.

Spelet förändras

Vanligtvis skulle en rapport som denna vara lätt att slå ifrån sig, om det inte vore för den imponerande prestandan hos Huawei P20 Pro, som har imponerat recensenter i alla test med en helt fantastisk kamera.

När det gäller Huaweis modell har de tre kameralinserna en 40MP sensor, en 20MP svartvit sensor och till slut en 8MP sensor som ger dig 3x optisk zoom. I kombination med AR-teknologi ger detta fantastiska färger och skärpa till dina bilder, speciellt i dunkel belysning.

Baserat på mobilens prestation är det osannolikt att andra tillverkare inte kommer utnyttja samma teknologi det närmaste året. De flesta stora mobilmärken har sina egna labb där de utvecklar prototyper av smarttelefoner med all möjlig teknologi som är på försöksstadiet – att lansera det borde inte vara några stora problem.

Går sin egen väg

Apple tippas “bara” sätta in 12MP-sensorer i sina framtida mobiler med tre kameror. Detta vore logiskt eftersom märket aldrig brytt sig så mycket om att jaga efter höga siffror i antal megapixlar för att göra flashig reklam. Istället har Apple alltid brytt sig främst om bildkvaliteten för att sälja sina telefoner, vilket man tydligt ser i deras mäktiga Shot on iPhone-kampanjer.

Ett större frågetecken i denna rapport är om Apple kommer välja att sätta in tre kameror – om hela mobilmarknaden antar den nya trenden är det nästan säkert att också Apple hoppar på tåget till slut, men om det kommer ske redan 2019 är inte klart.

Apple strävar ofta emot att införa nya komponenter till sina mobiler om de inte kan tillverka dem noggrannt och precist. Därför är år 2019 lite för snart för att hoppas på en iPhone med tre kameror, men om 2019 är fullt av mobiler med tre kameror kommer det inte dröja länge förrän Apple följer trenden.

Via MacRumors

  • Det här är vad vi hoppas se i den nya iPhone XI

[ad_2]

Source link